Compania Blue Bottle Vending din Arizona, SUA a lansat pe piață un automat inedit, sub forma unei sticle gigant. Aparatul, care poate fi poziționat atât înăuntru, cât și în exteriorul...

Automat de apă, sub formă de sticlă

Compania Blue Bottle Vending din Arizona, SUA a lansat pe piață un automat inedit, sub forma unei sticle gigant. Aparatul, care poate fi poziționat atât înăuntru, cât și în exteriorul unei clădiri, supranumit SW-1000 Sidewalk Kiosk, este prezentat ca alternativa ecologică la apa îmbuteliată. Astfel, clienții își pot folosi propriile recipiente pentru a le umple cu apă, în timp ce un ecran îi ghidează pe parcursul întregului proces. Selectând opțiunea de clătire, utilizatorii au posibilitatea de a curăța recipientul înainte de umplere.
Aparatul este conectat la o conductă de apă și este echipat cu un sistem de tratament în cinci trepte pentru a putea furniza apă filtrată. Procesul de purificare începe cu două filtre de sedimente, urmate de o pereche de filtre de carbon care elimină clorul și alte substanțe chimice. În etapa finală, apa este dirijată cu o presiune mare spre o membrană specială care înlătură orice impurități rămase, inclusiv metale dizolvate și alte minerale, dar și urme de substanțe care produc anumite mirosuri.
Apa purificată este apoi stocată într-un rezervor special, iar cea reziduală este drenată în afara aparatului. Atunci când se realizează o comandă, apa curge din rezervor într-un alt filtru de carbon pentru a elimina orice gust luat din recipientul de stocare și apoi sterilizată cu ultraviolete înainte de a fi eliberată.
Automatul este realizat din oțel inoxidabil și alte materiale speciale care oferă straturi multiple de protecție și împiedică vandalismul.