Starbucks va începe să vândă 280 de combinaţii de băuturi de la latte-uri până la diverse sortimente de cappuccino spumos prin aparatele de vending din Marea Britanie. Primele patru aparate...

Starbucks va începe comercializarea a 280 de versiuni de cafea prin intermediul aparatelor de vending

Starbucks va începe să vândă 280 de combinaţii de băuturi de la latte-uri până la diverse sortimente de cappuccino spumos prin aparatele de vending din Marea Britanie. Primele patru aparate vor apărea săptămâna viitoare în supermarketul Sainsbury, după care vor urma mii de alte aparate ce vor plasate în staţiile de benzină, birouri şi aeroporturi. În mod tradiţional, cafenele precum Starbucks s-au promovat mult pe ideea că ele prepară pentru clienţii lor cafea proaspătă, cu ajutorul unor barmani experți în măcinare, în folosirea aburui şi a spumei.

Astfel că poate fi destul de dificil pentru companie să își convingă clienţii că se poate livra ceva cu un gust echivalent doar prin simpla apăsare a unui buton aflat pe un aparat de vending. Cu toate acestea, Starbucks a spus vor oferi boabe de cafea Fairtrade Espresso 100 la sută, care sunt măcinate proaspăt pentru fiecare băutură. În acelaşi timp, laptele proaspat va fi aburit individual, iar clienţii vor putea alege din 280 de combinaţii posibile de băuturi.

Băuturile conținute de aparatul de vending vor costa 2,10 £ pentru o porție ‘Tall’, ceea ce este cu 5p mai puțin decât preţul din cafenea. ‘Grande’-ul care este mai mare va costa 2,40 £ și astfel clienții vor economisi 10p. Toate produsele adiționale precum shot-urile de cafea sau siropurile vor fi oferite gratuit la aparat, comparativ cu costul lor normal de 35 p.

Starbucks lucrează de asemenea și la deschiderea a 200 de magazine noi, de tip drive-thru, creând astfel până la sfârşitul anului 2016, 5.000 de locuri de muncă. Aceste operațiuni vor extinde tentacolele gigantului american de cafenele, care deține peste 740 de puncte de desfacere în această ţară.