Moneytor, un sistem modular de telemetrie pentru automatele de vending, a fost lansat de curând de Deutsche Telekom a anunțat siteul www.auto-vending.co.uk. Această platformă online permite producătorilor și distribuitorilor din...

Deutsche Telekom oferă un sistem de telemetrie pentru piața de vending numit Moneytor

Moneytor, un sistem modular de telemetrie pentru automatele de vending, a fost lansat de curând de Deutsche Telekom a anunțat siteul www.auto-vending.co.uk. Această platformă online permite producătorilor și distribuitorilor din întreaga lume să ofere hardware-ului lor, software, aplicații și soluții la pachet cu privire la comunicarea M2M (Machine to Machine).

Moneytor permite operatorilor să verifice starea mașinilor de vending în orice moment și de a le controla de la distanță, de exemplu atunci când dorești să faci o ajustare a prețurilor. Sistemul este alcătuit din Box Vending, care este un terminal GSM / GPRS și un portal web pe care diverse servicii suplimentare pot fi rezervate.

Vending Box este conectat la automat și sistemul de plată prin intermediul a două seriale RS-232 interfețe. Cutia (box) are patru LED-uri de stare, un port de 24-pol GPIO, un slot pentru card SIM și două butoane programabile, care sunt concepute pentru a simplifica operațiunile de realimentare.

Portalul web de soluții este oferit sub forma “software ca și serviciu”. Instalarea nu este necesară, așa că utilizatorii pot accesa direct, prin intermediul unui browser-ul web.