Puternic, dar cu dimensiuni compacte care îi conferă atributele speciale pentru transportul urban profesional, noul Mercedes-Benz Citan este o adevărată furgonetă de oraş dedicată business-urilor mici şi mijlocii, cu un spaţiu de lucru confortabil şi de o calitate impresionantă, ce conferă siguranţă exemplară şi susţinere economică pe termen lung, precum şi un nivel ridicat de versatilitate şi robusteţe.

Individualitatea sporită şi gama variată de servicii sunt trăsăturile definitorii ale autovehiculelor comerciale uşoare de la Mercedes-Benz. Nou lansată în luna septembrie a anului trecut, autovehiculul comercial uşor Citan este disponibilă antreprenorilor români în variante furgon, pentru transport de persoane şi Mixto, în mai multe versiuni de lungime şi greutate. De asemenea, aceasta poate fi adaptată în numeroase variante pentru fiecare mod specific de utilizare.

Odată cu noul vehicul de livrare urbană, Mercedes-Benz adaugă o nouă serie de produse auto unei familii de automobile comerciale cu tradiţie. Citan vine în completarea modelelor de categorie uşoară Vario (cu o capacitate de la 6.0 la 8.2 tone), Sprinter (cu putere de încărcare între 3.0 şi 5.0 tone) şi Vito (ce poate acoperi între 2.77 şi 3.2 tone), cu scopul de a extinde gama de produse pentru categoria de greutate inferioară a pieţei, participând în mod semnificativ la îmbunătăţirea serviciilor şi stimularea vânzărilor pentru afacerile private mici şi mijlocii.

Citan – partenerul de încredere în traficul urban

Un simbol puternic al logisticii profesionale urbane, Citan este construit pentru a răspunde perfect nevoilor specifice afacerilor de profil comercial, industrial şi funcţional: cu o structură mare pentru încărcături, un design compact şi calităţi specifice Mercedes-Benz, printre care individualitate, dinamică, manevrabilitate, siguranţă şi calitate, toate acestea în combinaţie cu eficienţa consumului de combustibil şi nivelul scăzut de emisii de CO2, pentru afaceri care inspiră încredere, ţinând cont de mediul înconjurător.

Una dintre atributele importante ale noului Citan este economia remarcabilă de carburant. Acesta nu numai că dă dovadă de intervale impresionante de constanţă de până la 40.000 km sau de până la doi ani, dar se prezintă şi cu cel mai mic consum de carburant din clasa sa.

Consumul standard al modelului Citan cu BlueEFFICIENCY este de 4,3 litri/100 km – niciun alt vehicul urban de livrare cu combustie internă nu consumă mai puţin carburant sau nu produce mai puţine emisii.

O gamă care cuprinde trei variante de lungimi şi trei modele diferite

Versatilitatea şi adaptabilitatea noului Mercedes-Benz Citan îl transformă în soluţia ideală pentru cerinţele foarte diferite primite de autovehiculele de livrare urbane. Mixto şi Crewbus sunt disponibile în trei lungimi, cu mai multe variante de uşi, îndeplinind toate cerinţele de uz profesional din această clasă. Dimensiunile de bază pentru această gamă sunt lungimile de la 3,94 metri (Compact) la 4,32 metri (Lung) şi (Extra Lung) la 4.71 metri.

Patru tipuri de motoare care satisfac toate cerinţele

Autovehiculul comercial uşor urban Citan dispune de o gamă variată de motorizări. Motorul puternic şi silenţios Turbo Diesel Mercedes-Benz OM 607, cu injecţie directă şi cu un cilindru de 1,5 litri este completat la trei niveluri diferite:

• Citan 108 CDI, cu o capacitate de 55 kW (75 hp), cuplu motor de 180 Nm

• Citan 109 CDI, cu o capacitate de 66 kW (90 hp), cuplu motor de 200 Nm

• Citan 111 CDI, cu o capacitate de 81 kW (110 hp), cuplu motor de 240 Nm

Siguranţă fără compromisuri: ADAPTIVE ESP®, cu până la şase airbaguri

La fel ca orice alt Mercedes-Benz, noul Citan este dotat cu echipamente de siguranţă extinse. O caracteristică cheie – standard pentru toate modelele – este programul electronic de stabilitate ADAPTIVE ESP ®, care ţine cont de încărcarea autovehiculului.

Tehnologia şi calitatea standardelor Mercedes-Benz implementată la orice nivel

Competenţa recunoscută a mărcii Mercedes-Benz se identifică din toate punctele de vedere în noul Citan şi are o influenţă deosebită la transmiterea imaginii de succes a afacerii tale. Trăsăturile mărcii – siguranţă în conducerea maşinii, dinamism şi confort, mod de funcționare, design şi echipare de interior şi exterior, materiale şi manopera – se regăsesc pe aceeaşi treaptă a calităţii ca şi la celelalte utilitare din familia Mercedes-Benz. Noul automobil de livrare urbană poate fi, prin urmare, numit pe drept “fratele mai mic” al Sprinter şi Vito, dar cărora nu le este în niciun fel inferior. Ca şi în cazul oricărui automobil Mercedes-Benz, siguranţa joacă un rol important în noul Citan, toate variantele de Citan fiind echipate cu ESP ca dotare standard.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Citan pot fi accesate pe adresa: www.mercedes-benz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*