Istoria Aparatelor de Vending (XII)

Istoria Aparatelor de Vending (XII)

Istoria Aparatelor de Vending cu Dulciuri

Având o istorie de peste 100 de ani în industria aparatelor de vending, aparatele cu bomboane și dulciuri au evoluat ajungând de la un furnizor de produse mecanic foarte simplu la un aparat electric foarte modern.

1931

A ajuns în industria de vending un aparat care comercializa alune vrac. În acea perioadă, singura caracteristică majoră a aparatului era aceea de a identifica diferenţa dintre o șaibă şi o monedă. Acest aparat a introdus în industria de vending și ideea de loterie în procesul de livrare a produselor. Însă consumatorii au trecut peste asta.

1940

În această perioadă aparatele de vending cu snacks-uri au început să fie privite într-o altă lumină. S-a folosit o metodă de tip “carusel”, care le permitea clienţilor să cumpere batonul de ciocolată dorit. Apoi clientul de vending plasa batonul într-un canal al automatului pentru a îi fi livrat. Acest aparat a fost unul dintre primele aparate de vending care puteau vinde produsul dulce folosind caracteristica “alegerea cumpărătorului” și nu metoda “primul venit – primul servit”.

1950

A început să fie folosită aplicaţia de tip coloană pentru distribuirea de gustări din aparatele de vending. Consumatorul nu vedea niciodată de fapt produsul dulce sau chips-urile pe care le selecta până când mecanismul nu livra produsul. Aceste aparate cu gustări erau foarte asemănătoare cu aparatele de ţigări. În acea perioadă a istoriei vendingului, aceste automate puteau fi găsite în benzinării, săli de bowling, baruri, hoteluri şi zone de birouri.

1960

Aparatele cu gustări şi dulciuri au început să devină electrice. Cu toate acestea încă se produceau aparate care livrau produse consumatorului ca în anii ‘50. Odată ce electronicele au fost introduse în industria de vending, acestea au oferit instrumentele necesare pentru a începe explorarea posibilității de a crea furnizori diferiți, care semăna cu o variantă timpurie a aparatului de vending cu gustări cu geam frontal de sticlă.

1970

Toate aparatele cu dulciuri şi gustări erau acum mașini de vending cu geam frontal de sticlă. Acest lucru reprezenta un mare avantaj pentru consumatori. Aceștia aveau posibilitatea să identifice produsele alese înainte de vânzare. Acest lucru a fost un beneficiu și pentru operatorul de vending, deoarece capacitatea clienților de a vedea produsul a crescut volumul vânzărilor. Tehnologia avea în acest moment unele limitări. Mecanismul de monede nu putea identifica în acest moment decât nivele de prețuri limitate.

1980

Acest deceniu a introdus unul dintre cele mai importante caracteristici ale vendingului de astăzi. Aparatele de vending au fost echipate cu acceptoare de bancnote. Acest lucru le-a permis consumatorilor să folosească bancnotele pentru achiziţia de dulciuri, chips-uri şi produse de patiserie. Această tehnologie a crescut vânzările operatorilor de vending cu 30%.

1990

Vandalismul a fost întotdeauna o problemă în industria vendingului. O altă tehnologie introdusă în fabricarea aparatelor de vending a fost un dispozitiv care simţea când produsul era livrat consumatorului. Această tehnologie a diminuat cazurile de vandalism din industria automatelor de vending.

2000

Tehnologia electronică a aparatelor cu gustări și dulciuri a făcut un cerc complet. Astăzi aparatele de vending vă oferă posibilitatea de a afla în timp real nivelele de inventar; ele vă vor apela prin internet atunci când au nevoie de o vizită de la departamentul de service, şi de asemenea, acestea vor accepta plăți efectuate prin intermediul telefoanelor mobile şi a cardurilor de debit, precum şi prin intermediul cardurilor de credit. Astăzi, aparatele cu dulciuri nu doar livrează consumatorului gustări, produse de patiserie sau bomboane; ele pot oferi, de asemenea, DVD-uri, unelte industriale, produse cosmetice, şi multe altele.

2010 – …

Producătorii de aparate de vending aşteaptă cu nerăbdare aparatele de dulciuri ale următoarei decade. Poate că definiţia care se folosește astăzi pentru un aparat de vending pentru dulciuri va arăta complet diferit. Însă un lucru este sigur, vendingul este o modalitate foarte bună de a distribui un produs cu ajutorul unui mecanism controlat, și asta este valabil și pentru dulciuri.

Vending Inside