VENDINGUL ȘI PARIURILE

VENDINGUL ȘI PARIURILE

Pariurile la terminale reprezintă tot un tip de vending. Avem aparate care nu implică personal și se pot amplasa în mai multe locații care nu trebuie să fie catalogate ca și săli de joc sau de pariuri dar care, desigur, trebuie să respecte mai multe reguli privind legislația jocurilor de noroc.

Desigur operatorul trebuie să îndeplinească o serie de conditii (licență, autorizație, etc) impuse de legea jocurilor de noroc din România. Pentru un posibil colaborator (deținător de spațiu, bar, benzinărie, magazine, etc) poate fi un business, pentru că terminalul nu ocupă foarte mult spațiu, în cazul în care deține o locație cu vad.

În România există companii care produc și operează acest tip de terminale (BaumBet, Tip&Cash, Casa Pariurilor, etc). La fel și în străinătate, sunt o mulțime de producători și operatori de asemenea terminale.

Terminalul oferă posibilitatea de a paria pe majoritatea evenimentelor care se găsesc și la casele de pariuri tradiționale, oferă o interfață intuitivă și prietenoasă cu utilizatorul, și drept urmare oricine poate plasa un pariu destul de rapid.

Drumurile celor două domenii: vendingul și gamblingul s-au mai întretăiat și în trecut, multe companii oferind servicii sau produse ambelor domenii deopotrivă. Din punct de vedere legislativ însă vorbim de domenii reglementate la poluri diametral opuse. Vendingul este în curs de reglementare, în timp ce jocurile de noroc sunt supra-reglementate!

Teoretic un aparat de vending ar putea îndeplini din punct de vedere tehnic și rol de terminal de pariuri, însă nu știm ce părere au autoritățile despre acest aspect. Oricum, din ce cunoaștem multe din terminalele de plată pe care le găsim pe stradă, și unde îți poți achita o factură sau îți poți încărca o cartelă telefonică, au în acest moment secțiuni de jocuri, unde cine dorește își poate încărca contul de pe World of Tanks, sau alte jocuri similare, doar că aceste jocuri sunt considerate a fi jocuri de îndemânare (skill).

Pe de altă parte, cred că și pentru cei care operează terminale de pariuri, ar fi interesant dacă producătorii de astfel de terminale de pariuri ar putea să suplimenteze gama de produse și servicii și cu alte lucruri de genul: livrarea de cafea sau alte băuturi calde, sau snack-uri sau băuturi sau poate să-ți realizezi o plată la vreun furnizor ca să nu mai pierzi vremea mergând într-o altă locație să faci plata respectivă.

Ideea de urmat este cea de furnizare de servicii către public, de livrare către oameni de timp și comoditate, de ușurință în utilizarea interfețelor. Autoritățile pot fi convinse dacă le soliciți asta și dacă depui suficient efort în această acțiune. Rămâne doar ca ambele părți implicate să înțeleagă că pot oferi celei de-a treia părți – oamenilor – un lucru bun. Noi, consumatorii de servicii din ambele domenii ne dorim asta, rămâne doar să găsiți soluțiile de implementare potrivite.

editare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*