Sistemul de plată prin amprentă biometrică oferă facilități, securitate, viteză și confort pentru plățile în magazine, restaurante sau la aparatele de vending. Sistemul de plată prin amprentă biometrică aduce beneficii tuturor: operatorilor de vending și clienților finali. Plata prin recunoașterea biometrică a palmei oferă mai multă siguranță, astfel încât personalul nu trebuie să utilizeze bani, iar sistemul elimină înlocuirea identității din cauza furtului de carduri. În plus, acest sistem permite gestionarea stocurilor într-un mod mai eficient.

Ce este recunoașterea palmei?

Recunoașterea palmei este o metodă de autentificare biometrică bazată pe tiparele unice ale diferitelor caracteristici din palmele oamenilor.

Sistemele de recunoaștere a palmei utilizează un dispozitiv de scanare sau o aplicație bazată pe cameră, împreună cu un software asociat care procesează datele de tip imagine din fotografia palmei unei persoane și le compară cu o înregistrare stocată pentru persoana respectivă. Amprentele palmare sunt omoloagele amprentelor digitale, incluzând detalii similare. Ca și în cazul scanării amprentelor digitale, scanerele palmare utilizează metode optice, termice sau tactile pentru a evidenția detaliile din modelul suprafețelor ridicate (numite creste) și ramificațiile (numite bifurcații) dintr-o imagine a palmei umane, împreună cu alte detalii, inclusiv cicatrici, pliuri și textura. Aceste trei metode se bazează pe analiza luminii vizibile, analiza emisiilor de căldură și, respectiv, pe analiza presiunii. Scanerele palmare pot solicita persoanelor să atingă ecranul sau pot fi contactless.

Amprentele palmare și amprentele digitale sunt adesea folosite împreună pentru a spori acuratețea identificării. O amprentă a mâinii, prin faptul că acoperă mai mult din suprafața pielii, include mai multe detalii de identificare, făcând falsificarea intenționată mult mai dificilă. În alte situații, cum ar fi anchetele penale, uneori se poate obținute o amprentă palmară completă sau parțială atunci când amprentele sunt absente. De exemplu, un infractor ar putea să poarte mănuși pentru a evita lăsarea amprentelor digitale, dar să lase, fără s-și dea seama, o amprentă parțială a palmei atunci când o mănușă alunecă în timpul comiterii unei infracțiuni.

Prima aplicație înregistrată de recunoaștere a amprentelor digitale a fost în 1858, când Sir William Herschel a înregistrat amprentele angajaților din serviciul public indian care lucrau sub conducerea sa și le-a potrivit cu noi probe prelevate în zilele de plată, pentru a asigura identificarea.

Recunoașterea venelor din palmă, o tehnologie mai recentă, utilizează o iluminare aproape de infraroșu pentru a expune modelele vasculare unice din palma unei persoane.

Singapore ar putea avea în curând peste o mie de aparate de vending biometrice

Compania singaporeză Le Tach Pte. intenționează să extindă numărul de aparate de vending care acceptă plăți cu recunoaștere facială, de la aproximativ 400 la 1000 dispuse în toată țara, informează ziarul thailandez The Nation.

De asemenea, Octobox intenționează să lanseze aparatele de vending cu scanarea biometrică a palmelor pentru plăți în Singapore și vizează lansarea a 100 de kiosk-uri inteligente până în luna iunie.

Ambele sisteme funcționează cu utilizatorii preînregistrați, aparatele de vending inteligente Le Tach identificând clienții și efectuând automat plata atunci când zâmbesc în fața camerei, în timp ce Octobox identifică clienții și verifică informațiile de plată înainte de a permite clienților să selecteze produse.

Tehnologia de recunoaștere a amprentei palmare poate fi implementată în mai multe moduri. Întrucât modelele palmare sunt unice pentru fiecare persoană, se asigură un nivel ridicat de precizie și securitate, spun experții. Clienții care doresc să participe la plata biometrică se înregistrează luându-se amprenta palmei. După înregistrare, clienții pot intra pe ușa kioskului scanând amprenta palmară pentru verificare. După verificare, ușa se va debloca automat, iar după terminare, ușa se va închide automat. Plata va fi dedusă automat imediat după închiderea ușii, iar pe e-mailul înregistrat al utilizatorului se va trimite un rezumat al facturii (chitanță digitală).

Octobox se conectează la internet cu Wi-Fi, urmărește și previzionează vânzările și permite vânzarea unor obiecte fragile precum ouă și examinarea fizică prealabilă a acestora de către clienți. Compania a devenit partenera băncii DBS pentru a furniza aparate de vending în birouri, parcuri, blocuri de locuințe, școli, spitale și zone industriale, înainte de a se extinde în Taiwan și Malaezia.

***

DeepBlue Technology folosește tehnologia de recunoaștere a palmelor pentru automatele lor de vending

DeepBlue Technology (China) va intra pe piața din Singapore.

Automatele lor, TakeGo, care se găsesc în China și Australia, utilizează tehnologia de recunoaștere a palmelor, conectată la un portofel electronic, astfel încât clienții să poată „debloca” un aparat de vending cu ajutorul palmei pentru a obține gustări și băuturi fără a fi nevoie de bani.

 

Soluția de plată prin sistemul de amprente biometrice de la Kimaldi

Biometria amprentelor și aplicațiile sale multiple sunt utilizate ca soluții eficiente în sectorul comercial din ce în ce mai des. Sistemul de plăți biometrice cu amprentă digitală reprezintă o alternativă la cardurile de numerar sau de credit din hoteluri și restaurante, magazine de retail, activități de agrement, etc.

Prin utilizarea unui cititor de amprente digitale și a unei aplicații software, clienții nu au nevoie de bani sau de carduri de credit, ci, introducându-și amprentele digitale într-un cititor de amprente, pot plăti factura de acasă și pot pleca imediat după efectuarea cumpărăturilor.

Această soluție poate fi folosită și în industria hotelieră, evitând utilizarea banilor sau a cardurilor de credit. Aceste soluții economisesc timp, sunt mult mai sigure și mai eficiente, astfel încât clienții trebuie doar să se conecteze la sistem și să-și asocieze amprenta cu un cont.

Soluția de plată prin amprentă biometrică este formată dintr-un sistem USB cu auto-instalare care permite citirea amprentei clientului, care anterior s-a conectat în sistem, pentru a efectua plăți fără a fi nevoie de bani sau carduri de credit.

Sistemul de plată prin amprentă biometrică poate fi realizat în două moduri:

  • Preplată: clientul efectuează reîncărcarea contului cu bani. Pe măsură ce plătește cu amprenta, banii sunt debitați din contul său.
  • Plata prin ordin de plată la dată fixă: clientul plătește facturile cu amprenta sa, iar la sfârșitul lunii suma totală este debitată din contul său.

Sistemul de plată biometric este format din software, un cititor de amprentă și un cititor de carduri. Cititorul de carduri este pentru persoanele care nu pot folosi amprenta, astfel încât să poată folosi o cartelă cu o parolă.

În plus, dispozitivul biometric conectat la baza de date din punctul de vânzare poate fi folosit în comun de mai multe magazine, astfel încât clienții să poată utiliza această soluție de plată prin amprentă digitală în oricare dintre aceste magazine, generând cu ușurință loialitatea clienților.

Sistemul de plată prin amprentă biometrică oferă facilități, securitate, viteză și confort pentru plățile în magazine, restaurante, vending, etc. Sistemul de plată prin amprentă biometrică aduce beneficii tuturor sectoarelor implicate în acest produs, clienți și oameni de afaceri.

Oferă mai mult confort, astfel încât elimină marja de eroare la schimbarea banilor atunci când clientul plătește la casierie. De asemenea, oferă mai multă siguranță, astfel încât personalul nu trebuie să utilizeze bani, iar sistemul elimină înlocuirea identității din cauza furtului de carduri.

În cele din urmă, acest sistem permite gestionarea stocurilor în mod eficient. Pe scurt, plata biometrică cu amprentele digitale se adaptează la nevoile noi, este confortabilă, sigură și este răspunsul la cererea tot mai mare.

EyeLock a integrat recent tehnologia de recunoaștere a irisului într-un aparat de vending, deoarece aplicațiile biometrice de retail devin tot mai populare. Goode Intelligence estimează că 2,6 miliarde de persoane vor utiliza biometria pentru plăți până în anul 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*