După ce într-o ediție precedentă am discutat despre Mio – robotul sociabil și dornic să ajute, care se plimbă pe cele mai aglomerate străzi și în cele mai aglomerate locații, cu stil și eficiență, în actuala ediție de Vending Inside ne propunem să continuăm să vă prezentăm noi soluții de vending care implică roboții.

Robby Snackbot

Automatele de vending au fost întotdeauna acolo când am avut nevoie de o gustare în mișcare. În curând, s-ar putea să nu mai fie nevoie să ne deplasăm la aparatele de vending, ci ele să vină la noi și să ne ofere o gamă largă de produse.

Robby Technologies tocmai ce a creat împreună cu una dintre companiile producătoare importante din domeniul băuturilor răcoritoare și snack-urilor un snackbot, adică o mașină automată care se poate deplasa într-un spațiu larg. În prezent, prima flotă formată din aceste aparate este desfășurată la University of the Pacific, din Stockton, California, unde studenții le pot apela între orele 9:00 și 17:00 zilnic.


Elevii, prin intermediul unei aplicații IOS și un e-mail universitar pot apela un bot, care are 50 de locații prestabilite în campus unde poate apărea. Odată ajuns acolo, se va deschide și puteți cumpăra orice gustări pe care le are la dispoziție. În momentul de față, aparatul oferă opțiuni mai sănătoase de snack-uri.

Roboții au o arie de acoperire de până la 20 de mile la o singură încărcare, mergând inclusiv pe ploaie și pe vreme înnorată. Roboții sunt echipați cu tracțiune integrală care face ca obstacolele mai dificile întâlnite pe teren, inclusiv urcări abrupte sau borduri să fie trecute cu ușurință.

Scopul roboților este de a putea oferi acces non-stop la gustări și băuturi care altfel nu ar fi disponibile.

Fie noapte, fie zi

Robby a trecut la următoarea generație, Robby 2, fiind echipat cu un soft ultraperformant care îi permite deplasarea autonomă, singur. Are, de asemenea, un spectru larg de camere cu infraroșii și de senzori care-i permit deplasarea ușoară fie și pe timpul nopții. Rooby are un design care-l face atrăgător pentru oameni și care invită la interacțiunea cu oamenii, dimensiunea sa este comparabilă cu cea a unui animal de companie care se deplasează pe stradă. În plus, este echipat cu o serie de luminițe led albe care informează oamenii că se apropie și de luminițe roșii care arată direcția de deplasare a micului vehicul autonom.

Pe ploaie, la fel de bine ca pe uscat

Echipat cu o electronică performantă și o carcasă rezistentă la apă, snackbot-ul se poate deplasa cu aceeași ușurință și pe ploaie, sau să treacă prin zone cu bălți, la fel de bine cum se deplasează când căldura de afară este insuportabilă.

Un bun cățărător

Este și un bun cățărător, fiind capabil să urce pe trotuar sau pe alte obstacole de dimensiune medie. De asemenea, ia curbele foarte bine. Bateria îi asigură o autonomie de 20 de mile, permițăndu-i să fie mai mult timp pe teren servind clienții decât să stea la încărcat.

Capacitate de transport crescută

Robby 2 are o capacitate de transport de 2,6 ori mai mare decât precedenta generație, oferind suficient loc pentru produsele cu care este încărcat. 

Sursa: foodbeast.com si robby.io

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*