Piața globală de vending va trece de 30 de miliarde de dolari până în 2024

Piața globală de vending va trece de 30 de miliarde de dolari până în 2024

Piața globală a aparatelor de vending va crește de la valoarea sa actuală de piață de mai bine de 11 miliarde dolari la peste 30 miliarde dolari până în 2024; conform unui nou studiu realizat de Global Market Insights, Inc. Dimensiunea pieței aparatelor de vending inteligente a fost evaluată la peste 11 miliarde de dolari în 2017 și va crește cu o Rată Anuală de Creștere (RAC) de peste 15% din 2018 până în 2024. Livrările globale este de așteptat să depășească 5,5 milioane de unități până în 2024.

Piața aparatelor de vending se confruntă cu o creștere ridicată datorită producătorilor ce dezvoltă în mod intens soluții eficiente din punct de vedere energetic, care vor ajuta companiile să își reducă amprenta de carbon. Furnizorii care activează pe piața aparatelor de vending inteligente dezvoltă aparate de vending ecologice și reciclabile pentru a furniza tehnologii durabile, cu rolul de a reduce impactul asupra mediului.

Unii dintre furnizorii importanți, printre care se numără Coca-Cola, dezvoltă aparate de vending inteligente care integrează aceste tehnologii de reciclare. Mai mult, state precum India, China, Marea Britanie și S.U.A. au adoptat inițiative și politici pentru reducerea consumului de plastic. Aceste reglementări încurajează dezvoltarea aparatelor de vending sustenabile.

Tendințe

Integrarea sporită a tehnologiilor interactive în diferite domenii de utilizare determină creșterea pieței aparatelor de vending inteligente. Mai mulți producători oferă aparate de vending online care permit clienților să achiziționeze articole prin intermediul internetului. Aceste aparate de vending oferă clienților conectivitate la internet și permit achiziționarea online a produselor prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil. În următorii ani, datorită acestor soluții interactive, magazinele care vând folosind vendomate, vor atrage tot mai mulți clienți. Numeroși producători de pe piață integrează vendomatelor tehnologii ce nu acceptă plata în numerar. De exemplu, otiMetry oferă o soluție modulară care să permită instalarea funcției de plată fără numerar pe aparatele de vending pentru băuturi.

Mai mult decât atât, odată cu intensificarea preocupărilor pentru securitate în cazul acestor aparate de vending, producătorii de pe piața vendomatelor inteligente încorporează tehnologii biometrice. Acestea permit clienților să acceseze automatele prin identificarea facială sau a amprentelor. Aparatele de vending biometrice îi ajută pe operatori să-și protejeze produsele împotriva furturilor și a jafului. Producătorii lucrează continuu la dezvoltarea acestor soluții avansate de vânzare. De exemplu, în iunie 2017, American Green a introdus aparate de vending biometrice care vor elibera produsele pe baza parametrului de vârstă al persoanelor. Aceste sisteme sunt utilizate pe scară largă pentru vânzarea de produse cu restricție de vârstă, cum ar fi țigările și alcoolul. De asemenea, pe piața aparatelor de vending există câțiva producători care lucrează și la integrarea tehnologiei de recunoaștere a irisului în aceste sisteme pentru a spori securitatea vendomatelor.

Vending inteligent

În 2017, aparatele de vending pentru produse alimentare au reprezentat peste 25% din cota de piață a vendomatelor inteligente, iar în prezent acestea sunt integrate în tot mai multe domenii de utilizare. Automatul de vending ajută la păstrarea produselor alimentare într-un mediu proaspăt pentru a le proteja de atacul numeroaselor bacterii și microorganisme. Aceste aparate de vending sunt dezvoltate cu tehnologii inteligente care ajustează mediul intern pe baza produselor care sunt stocate în el. Produsele includ, printre altele, fructe, gustări, bomboane de ciocolată și fursecuri. Aceste categorii de aparate de vending se confruntă cu un grad sporit de integrare în rândul magazinelor de retail și al restaurantelor, datorită capacității lor de a servi clienții cu produse proaspete. Caracteristicile avansate precum acestea determină zonele de utilizare ale aparatelor de vending, stimulând creșterea pieței.

Mai multe produse de panificație și fast-food au nevoie de spații calde pentru a servi mâncare proaspătă clienților lor. Aparatele de vending pentru produse calde permit magazinelor de fast-food să dispună de astfel de condiții. Creșterea numărului clienților în magazinele alimentare încurajează proprietarii magazinelor să instaleze tehnologii automatizate care să le faciliteze servirea produselor într-un mod eficient. Aparatele de distribuție automatizate ajută personalul restaurantului să reducă timpul de așteptare și să ofere produse alimentare prin canale de vânzare, permițându-le astfel să servească rapid clienții. Numeroși furnizori de pe piață sunt angajați în a satisface aceste cerințe ale clienților, oferind aparate de vending avansate, special concepute pentru articole calde și reci.

Piața aparatelor de vending inteligente, în funcție de utilizarea acestora

Piața aparatelor de vending inteligente asistă la implementarea rapidă a acestor soluții în birouri / instituții. Se preconizează că segmentul se va extinde cu o Rată Anuală de Creștere de peste 12% din 2018 până în 2024. Sectoarele corporatiste adoptă tehnologii avansate pentru a le furniza angajaților lor alimente revigorante proaspete, sănătoase și ușor digerabile. Aparatele de vending pentru gustări și ciocolată se bucură de o semnificativă rată de integrare în aceste sectoare. Office Coffee Service (OCS) sunt cele mai utilizate vendomate în birouri. Acestea au costuri mici de întreținere și sunt ușor de utilizat, încurajând diverse sectoare corporatiste să adopte astfel de soluții inteligente.

Mai mult, tehnologiile inteligente integrate acestor aparate de vending vor ajuta birourile să țină o evidență a comenzilor și a preferințelor angajaților. Funcția de identificare biometrică îi va ajuta pe angajați să se autentifice folosind cărțile de identitate și să își aleagă produsele, îmbunătățind astfel siguranța și securitatea aparatului. De asemenea, va permite managerilor să analizeze și să monitorizeze timpii de pauză folosind detaliile de conectare biometrice ale angajatului la astfel de aparate avansate. Piața va fi dominată de creșterea tehnologiilor moderne încorporate la locurile de muncă.

Piața aparatelor de vending inteligente, în funcție de regiune

Piața aparatelor de vending inteligente din America de Nord se bucură de o evoluție semnificativă datorită creșterii cererii de tehnologii de autoservire din partea magazinelor de retail, pentru automatizarea procesului de vânzare. Punctele de retail din SUA și Canada au asistat la integrarea rapidă a acestor sisteme în mai multe domenii de utilizare, inclusiv supermarketuri, magazine de retail, centre comerciale, etc. Progresele tehnologice și inovațiile aduse acestor sisteme ajută la automatizarea proceselor de afaceri în segmentele lor de utilizare. Mai mult, inițiativele favorabile și cererea de experiență sporită a clienților vor determina creșterea pieței regionale.

Dezvoltarea turismului în țări precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Africa de Sud, a dus la un număr mare de proiecte de dezvoltare a infrastructurii în aceste regiuni pentru a se potrivi cu cele mai noi soluții și tendințe tehnologice. Acestea includ îmbunătățiri în proiectarea și retehnologizarea magazinelor cu aparate de vending care să corespundă nevoilor consumatorilor. Dorința îmbunătățirii experienței pasagerilor în locuri de călătorie, printre care aeroporturi și stații de tren și metrou, va avea, de asemenea, un impact favorabil asupra dezvoltării pieței din regiunea Orientului Mijlociu și a Africii.

De ce este în creștere piața aparatelor de vending?

Piața de vending inteligent crește rapid datorită adoptării pe scară tot mai largă a soluțiilor de automatizare a procesului de vânzare în câteva domenii de utilizare. Aceste aparate de vending se bucură de popularitate datorită satisfacției pe care o oferă consumatorilor. Viteza ridicată a tranzacțiilor și precizia oferită de aceste aparate de vending încurajează proprietarii de magazine să adopte aceste soluții inteligente. Proprietarii magazinelor sunt îngrijorați în privința siguranței și securității produselor lor în aceste aparate de vending. Producătorii din industrie implementează tehnologii avansate pentru îmbunătățirea siguranței vendomatelor și a produselor pe care le conțin. Pentru a realiza acest lucru, utilizează senzori inteligenți, sisteme de alertă personală, de urmărire și detectare a clienților și de monitorizare și urmărire la distanță.

Furnizorii de tehnologie de pe piață dezvoltă soluții care pot fi implementate aparatelor de vending pentru a oferi funcții avansate, precum soluții de plată fără numerar, învățare automată și conectivitate IoT. Aceștia încorporează vendomatelor soluții conectate care ajută la obținerea în timp real a datelor despre clienți și tranzacții. În următorii ani se așteaptă sporirea utilizării acestor aparate de vending în centrele de transport public, datorită nevoii tot mai mari de tehnologii automatizate care să asigure produse alimentare pasagerilor din aeroporturi, stații de autobuz și gări. Se anticipează că acest tip de factorii va influența creșterea pieței.

Sursa: gminsights.com

Vending Inside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*