Numărul vendomatelor de mezeluri din Germania este în plină creștere

Numărul vendomatelor de mezeluri din Germania este în plină creștere

Germanii înfometați care tânjesc după cârnați în timpul nopții se orientează tot mai mult către vendomate pentru alimente precum bratwurst, bockwurst sau carne de pus pe grătar. Potrivit unui sondaj realizat de German Press Agency, numărul vendomatelor este în plină creștere în afara orașelor germane, unde nu prea se întâmplă ca magazinele să rămână deschise timp îndelungat.

„În special în zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere structural, soluțiile oferite de vendomate sunt tot mai populare”, afirmă Heike Richter, purtător de cuvânt al industriei. „Se remarcă o dezvoltare puternică în rândul vendomatelor, utilizate pentru a pune la dispoziția clienților carne, lapte, ouă și alte produse, atunci când magazinele sunt închise.”

Vendomatele unor măcelari vând trei sau patru tipuri de mezeluri și caserole cu garnituri de salata de cartofi – astfel încât clienții să poată cumpăra tot ce au nevoie pentru un delicios ospăț german tradițional. Altele dispun de ouă, lapte, unt, fructe și legume – astfel încât toate ingredientele esențiale unei bucătării să fie disponibile oricând. 

Există peste 570.000 de automate în Germania, însă, în ciuda popularității lor se așteaptă ca acestea să completeze magazinele tradiționale, nu să le înlocuiască, fiind plasate în zone unde un magazin nu este rentabil din punct de vedere economic.

„Vendomatele vor juca un rol complementar în retailul clasic”, a declarat pentru ziarul Berliner Zeitung, Wolfgang Kampmeier, de la asociația comercială Berlin-Brandenburg. 

Sursa: independent.co.uk

Vending Inside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*