Producția de cafea din Columbia, cel mai mare producător de cafea Arabica cu aromă de intensitate moderată, a terminat anul 2017 cu 14,2 milioane de saci, aceeași cifră ca în...

Producția de cafea columbiană termină anul 2017 cu 14,2 milioane de saci

Producția de cafea din Columbia, cel mai mare producător de cafea Arabica cu aromă de intensitate moderată, a terminat anul 2017 cu 14,2 milioane de saci, aceeași cifră ca în 2016, conform Federației Cultivatorilor de Cafea din Columbia (FNC). În decembrie 2017, producția de cafea a crescut cu 18% în comparație cu aceeași lună a anului 2016 și a ajuns la 1,6 milioane de saci. În anul „de cafea” (octombrie-decembrie), producția a scăzut cu 10% și s-a încheiat cu 3,9 milioane de saci comparativ cu 4,4 milioane de saci în aceeași perioadă a anului 2016. În 2017, exporturile de cafea din Columbia au ajuns la 13,1 milioane de saci, în creștere cu 2% de la 12,8 milioane de saci exportați în aceeași perioadă a anului precedent. În decembrie, producția de cafea a scăzut cu 5% în comparație cu aceeași lună a anului 2017 și s-a încheiat cu 1,4 milioane de saci. În timpul anului de cafea (octombrie-decembrie), exporturile au fost de 3,6 milioane de saci, cu 9% mai puțin, de la 4 milioane în timpul aceleiași perioade a anului precedent.

Sursa: vendingtimes.com