În perioada 09 -11 martie 2012 are loc la New York, Coffee Fest, principalul târg de cafea la nivel mondial. Coffee Fest încă din 1992 se bucură de prestigiul de...

Cafeaua Vampirului la New York

În perioada 09 -11 martie 2012 are loc la New York, Coffee Fest, principalul târg de cafea la nivel mondial.

Coffee Fest încă din 1992 se bucură de prestigiul de a reuni nume importante din lumea cafelei. „Tot ce arată a cafea, miroase a cafea, merge cu cafeaua sau este cafea, e de găsit la Coffee Fest” – astfel prezintă evenimentul domnul David Heilbrunn, show manager. Pentru prima dată în toți acești ani, la eveniment va participa și un producător român de cafea, cu rețete originale, autohtone, gata să cucerească gusturile americanilor. Domnul Mihail Florescu, directorul general de la Leonard Caffè, „Lordul cafelei” – cum l-a numit recent o publicație de peste ocean, este pregătit să își împărtășească dragostea pentru cafea cu cei care au norocul de a participa la acest eveniment menit să serbeze cafeaua și pasionații de cafea.
La un astfel de eveniment se împletește distracția, buna-dispoziție, cu o imag­ine reală a ofertei existente pentru fiecare segment de producție în parte, iar dacă este vorba de producători de cafea, orice astfel de eveniment va avea o savoare aparte: exuberanța și com­plexitatea unor arome de cafea, care trezesc amintiri și de ce nu pofta de viață. Domnul Florescu ne-a mărturisit că „Leonard Caffè” iubește să participe la târguri, con­siderându-le prețioase lo­curi de întâlnire care se pot concentra în momente de mărturisiri și împărtășiri de secrete din lumea cafelei. Întotdeauna o carte deschisă, întotdeauna încă o filă scrisă, fiecare târg la care Leonard Caffè este prezent înseamnă: prăjirea cafelei și exemplificarea modalității de preparare a celor mai bune sortimente autohtone. Dacă ar fi să descriem într-o singură frază cum e să te întâlnești cu Leonard Caffè la un târg, ar fi: ineditul care te face să te oprești câteva secunde la un stand, aroma care te determină să bei o cafea timp de câteva minute și oameni care îți devin pri­eteni pentru o viață.” Cafeaua Vampirului, cafeaua care îmbină armonios ingredientele magice ale orientului cu tradiția prăjitoriilor de cafea italiene și cu spiritul românesc este prima cafea românească exportată în SUA.