Compania românească Rolim Sat Vending este o firmă de referință și recunoscută pe piața de vending din România furnizând de mai mulți ani de zile produse de refil pentru automatele de vending, de la ciocolată caldă, creamer, ceai instant, topping granulat, cafea solubilă sau cappuccino, fiind unic importator și distribuitor al firmei germane Satro pentru România.

Prezență constantă la expozițiile de profil din România și din lume

Așadar Rolim nu mai are nevoie de nici o introducere suplimentară când vă voi spune că prestigioasa companie din România va participa cu un stand propriu la ediția a 4-a a expoziției de vending, Vending Expo, care se va desfășura în perioada 12-14 mai la Romexpo, București.

Competență

Rolim livrează de peste 10 ani, prin intermediul companiei germane Satro, o competență bine fundamentată în rafinarea pudrei brute de cacao şi know-how-ul procesării laptelui care au format baza pentru produsele lor de înaltă calitate de-a lungul decadelor. Datorită multor ani de experienţă privind cerinţele tehnice ale unui produs pentru aparate de distribuţie, gama largă a produselor SQD este adaptată în mod ideal la procesele din automatele de băuturi, oferind atât fluiditatea optimă pe parcursul tuturor sezoanelor, cât şi un nivel scăzut de praf şi dozări joase.

În plus, compania sprijină cu plăcere clienţii din vânzarea la automate, industrie sau comerţ, prin întreaga sa competenţă în dezvoltarea reţetelor, producţie şi ambalarea pentru mărci proprii.

Produse

Produsele Rolim fac parte din gama ciocolatei calde (ciocolată premium, de mai multe tipuri, în funcţie de preferinţele clientului final); produse pe bază de lapte (creamer, topinguri granulate, pulbere, ş.a.m.d.) – firma Satro fiind un pionier în procesarea laptelui; ceaiuri, unde se regăseşte, de asemenea, o mare varietate de arome – lămâie, fructe de pădure, zmeură, portocale roşii, piersici, etc.; cafeaua solubilă, de o calitate excepţională, reprezintă şi ea o categorie importantă de produse; cafea boabe, cappuccino sau pahare de carton.

  • Produse de referință

MOKA IRISH CREAM

Este o combinație foarte interesantă de Irish Coffee, are un gust deosebit și merge foarte bine în perioada de primăvară-vară, când mulți clienți au înlocuit ciocolata caldă cu acest produs oferit de ei ca să dea un suflu nou vânzărilor. Se vinde la pungi de 1 kg, iar un bax are 10 pungi, deci 10 kg. E cantitatea standard pentru a umple un tanc din cadrul unui automat de vending.

Avantajul acestui gen de produs este că merge tot timpul anului și pe de altă parte vine și cu un alt tip de gust, unul inovator.

LATTE SCREMATO GRANULARE

În afară de gustul cremos și aroma excelentă, Latte Scremato Granulare oferă și un strat fin de spumă perfect pentru băuturile cu cafea. Bazat pe lapte praf degresat, acesta oferă un gust excelent și garantează mobilitatea aparatelor de vending.

Consistență: granulat

Ingrediente: lapte praf degresat

Dozaj: 3.0-3.2g/150ml

Porții per kg: cca. 330

Ambalaj: 0,5kg punga; 1 bax-10 pungi; 1 palet – 60 de baxuri

PREMIUM CHOC XDX

Produs din gama PREMIUM CHOC are ca ingrediente lapte, derivate din lapte și pudră de cacao (17,5%), prezintă un grad ridicat de cremozitate și un gust mai dulce. Ambalat la pungi de 1 Kg, 1 Bax – 10 Kg.

PRODUSE BIO

Latte Scremato Bio (organic) și două tipuri de ciocolată: Fair Trade și Rain Forest (și acestea sunt bio, realizate controlat și cu avizele din Germania obținute ca fiind produse bio).

CAFEA

Cafea boabe Baristo Vending

Cafeaua boabe Baristo Vending este o cafea robusta de cea mai bună calitate, care oferă un standard ridicat de satisfacție oricărui băutor de cafea vending. Raportul calitate-preț al acestui produs este unul imbatabil.

Ambalaj:
1 kg – punga
1 cutie – 8 kg

Coffee Baristo Crema

Conţinut: 30% Cafea  Arabica, 70% Cafea  Robusta.

Un amestec echilibrat cu caracter distins, cu o aroma distinctă, puternică și îmbogăţită de o cremă aromatică și durabilă.

Baristo Speciale

Conţinut:  40% Cafea  Arabica, 60% Cafea Robusta.

Cafea espresso aromată, cu densitate ridicată și un caracter extraordinar. O combinaţie de cafea braziliană Arabica și africană Robusta, care crează o băutură densă cu o aromă de neuitat.

Cafea ESTE

ESTE în pachet Maro

Cafea 100% Robusta, aromă mai intensă, echilibrată și plină. Raport excelent calitate-preţ, cafea din clasa economică, ideală pentru aparatele de cafea profesionale.

ESTE în pachet Verde

Cafea 100% Robusta, tare, cu gust plin, potrivită pentru orice moment al zilei. Raport excelent calitate-preţ, cafea din clasa economică, ideală pentru aparatele de cafea profesionale.

CEAIURI

Ceaiurile rămân în continuare în oferta lor niște produse de bază, foarte cerute de piață, în special în perioada rece; și noi încă ne aflăm în sezonul rece.

Ceai de fructe de pădure, Ceai de lămâie, Ceai de zmeură, Ceai de portocale roșii

Consistență: pudră

Ingrediente: zahăr, acid citric, extract de ceai, agent antiaglomerant E 341, caramel, colorant E 124. Poate conține urme de gluten sau soia.

Dozaj:

15g/150ml

Porții per kg: cca 50-70

Ambalaj:

1kg punga

1cutie-10 pungi

SQD Lapte – Milk Line

Garanţia succesului în utilizarea automatelor de vânzare a băuturilor fierbinţi o reprezintă nivelurile scăzute de praf, cea mai bună fluiditate în toate anotimpurile, funcţionalitatea de calitate superioară şi excelenţă în simplitatea utilizării.

SQD Cafea solubilă – Coffee Line

SQD Coffee Line oferă o gamă largă de băuturi fierbinţi pe bază de cafea, unice şi bine echilibrate, precum şi compoziţii de băuturi fierbinţi decofeinizate. Produsele sunt de o calitatea superioară cu un gust excelent şi calităţi remarcabile pentru automatele de băuturi.

O strategie axată pe calitate!

Atuul cel mai important al companiei Rolim este calitatea produselor furnizate, acestea făcând parte din segmentul premium. Relaţia cu clientul este şi ea o parte atent întreţinută de către companie, continuitatea şi fidelitatea partenerilor şi clienţilor fiind o dovadă a acestui lucru, chiar dacă preţurile nu sunt dintre cele mai mici, dar fiind competitive și raportându-se optim la calitatea oferită.

Clienții Rolim Sat Vending reprezintă o categorie de consumatori care încearcă să îmbine cu succes calitatea cu preţul, și reușesc. Spre deosebire de alte perioade, când oamenii căutau preţuri cât mai mici, lucrurile s-au mai schimbat astăzi. Chiar dacă preţul a devenit o componentă importantă într-un business ei nu au făcut rabat de la calitate niciodată. În plus, pe măsură ce am depășit criza, clientul Rolim a devenit tot mai pretenţios şi mai exigent.

Materiile prime s-au scumpit în ultimii ani în întreaga lume, cursul de schimb al leului este fluctuant, iar tendința este cu precădere de creștere a sa, așa că presiunea pe preț a operatorului final este foarte mare. Iar ca să mărești prețul la pahar fără un plus de calitate nu prea se poate. Aici intervine Rolim Sat Vending, ajută operatorii să vină cu un plus de calitate în cadrul portofoliului lor de produse, sprijinindu-i în cazul în care doresc să mărească prețul la porție prin produse de o calitate excelentă. În felul acesta clientul final rezonează mai ușor cu o eventuală mărire de preț la automat și acceptă mai ușor și în cunoștință de cauză acest lucru, primind în schimb calitate.

Două exemple concludente în sprijinul celor afirmate mai sus: paharele de carton, Este sau Baristo care au prins din ce în ce mai bine și acum se vând excelent; până nu demult piața era subjugată de paharele ieftine de plastic și cel de-al doilea exemplu se referă la o multitudine de clienți care în trecut comandau creamer (care era înălbitor și nu avea pic de lapte) și care acum nu vor decât lapte 100% la cafea, în felul acesta s-a educat și gustul clientului final.

Tot în ce privește calitatea, un alt exemplu definitoriu este faptul că Satro folosește uleiul vegetal de cocos în locul celui de palmier, conţinut în alte produse similare de pe piaţă. În general, nu este specificat pe produse ce fel de grăsime vegetală se foloseşte şi cele mai multe produse conţin ulei de palmier, care este de calitate inferioară celui de cocos promovat de ei.

Începând cu 1 ianuarie 2015 conform regulilor impuse de Uniunea Europeană, ambalajele trebuie etichetate mult mai amănunţit. În condiţiile acestea, Satro şi-a schimbat ambalajele, pe care sunt trecute ingredientele în detaliu. Un exemplu este menţiunea – grăsime vegetală hidrogenată din nucă de cocos, faţă de grăsime vegetală hidrogenată, cum scrie pe majoritatea produselor de pe piaţă. Astfel, atât operatorii, cât și consumatorii pot vedea şi simţi diferenţa dintre produsele Satro şi cele ale concurenţei.

Planuri de viitor

În perioada următoare, Rolim Sat Vending doreşte să crească numărul de clienţi şi volumul de produse, însă compania a evoluat mereu pe o strategie “pas cu pas”, într-un mod cât mai organic, menținând o balanță echilibrată între obiectivele propuse și realizări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*