În primul rând dorim să mulțumim tuturor colaboratorilor, clienților și partenerilor revistei noastre pentru aportul și sprijinul fiecaruia adus în acest an, dar și în general, de-a lungul celor 6 ani de existență a lui Vending Inside.

Acest număr are subiecte variate și care punctează temeinic fiecare lucru pe care am dorit să vi-l supunem atenției în această ediție, fie că am tratat noi idei de vending, fie că am analizat piața de micromarket-uri, sau am descoperit împreună cu dvs noi tehnologii în vending.

Începem însă cu o noutate românească: apariția în portofoliul companiei DAIR COMEXIM  a brandului Ducale. Pe 16 noiembrie am răspuns invitaţiei acestei companii şi am asistat la prezentarea noilor aparate de vending  City 700 Star Vision şi City Starbar Vision  de la producătorul italian DUCALE. Am fost întâmpinaţi la sediul DAIR din A1 Business Park de echipa de vânzări şi de cea tehnică, iar prezentarea realizată de specialiștii de aici a fost minunată. Le urăm și noi succes în demersul lor de a oferi pieței de vending din România noi produse și servicii de înaltă ținută.

Industria Europeană de Vending și OCS s-a reunit la Cannes, timp de două zile, pe 24 și 25 noiembrie, pentru evenimentul EVEX 2016. Această ediție a adus împreună mulți actori-cheie ai industriei, pentru 2 zile de conferințe educaționale, networking, activități culturale interesante și o expoziție comercială. Anul acesta EVEX a fost organizat de EVA în colaborare cu Asociația Franceză de Vending (NAVSA) și a avut peste 280 de participanți, ce s-au adunat la Cannes la InterContinental Carlton Hotel. De ce a fost un așa mare succes acest eveniment aflați doar dacă veți citi materialul de Cover Story al ediției.

Barry Callebaut este un pionier al sustenabilității și are ca obiectiv să facă ciocolata sustenabilă 100% până în 2025. Aflați din acest material care sunt obiectivele relevante și concrete până în 2025 a liderului pieței mondiale și care sunt cele 4 obiective ambițioase de sustenabilitate pentru următorii 10 ani.

Industria de vending este vulnerabilă în fața atacurilor hackerilor pentru că operatorii investesc puțin în securitatea informatică. Așa că ne-am propus să vă readucem în atenție acest subiect. Spre deosebire de domeniul financiar-bancar, care alocă în jur de 12% sectorului securității informatice, industriile de retail și vending alocă sub 5%, de regulă suma mergând către marketing și data analytics, nu către securitatea propriu-zisă. Aflați de la noi ce se poate face pentru a stopa atacurile cybernetice asupra operatorilor de vending.

Președintele Comitetului de Plăți Electronice al EVA și Director al Departamentului de Autoservire și Marketing Vertical la Ingenico GmbH, dl. Jürgen Göbel ne-a acordat un interviu foarte interesant despre modul în care industria de vending se schimbă continuu, devine din ce în ce mai conectată și mai inteligentă. În plus, aparatele de vending vor deveni mai sofisticate, pentru a permite noi servicii. Pentru restul detaliilor citiți interviul în integralitatea sa.

Dragi cititori, restul subiectelor pregătite vă așteaptă să le descoperiți. E simplu, citiți-ne revista sau varianta electronică pe www.vendinginside.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*