Reprezentanții industriei de vending și ai industriei sistemelor de autoservire a cărei cifră de afaceri crește constant anual, se vor reuni în februarie 2020 la VENDEX TURKEY, Expoziția de vending și sisteme de autoservire, singura platformă de rețea și colaborare comercială a acestui sector industrial din Turcia.


Pregătiți să reunească toate ariile acestui sector industrial între care se stabilesc relații de afaceri, VENDEX va găzdui la Istanbul, în primul său an, numeroși expozanți și vizitatori din diferite colțuri ale lumii. Expoziția va fi prima de acest gen în sectorul industrial pe care îl reprezintă.

Vendomatele care asigură comoditatea în numeroase locații în viața cotidiană, variind de la stații de metrou până la zone de atracție și agrement, de la universități la spitale și birouri, pentru a satisface diferitele nevoi zilnice, apărute ca rezult al urbanizării rapide, au creat noi oportunități de afaceri și au stabilit o piață nouă în Turcia.

Aceste aparate de vending inteligente asigură servicii de proximitate în numeroase zone din lume și, în ciuda răspândirii rapide în Turcia în ultimii ani, încă există un potențial și o cotă de piață neexploatate. Sondajele recente arată că numărul total de vendomate din Turcia este de 43.000. În Germania, numărul acestora este în jur de 450 de mii. Acest decalaj încurajează noii antreprenori să intre pe piață.

Având în vedere avantajele lor importante, precum costurile operaționale reduse, lipsa posibilelor erori umane și disponibilitatea serviciului pentru clienți 24/7, vendomatele au început să atragă tot mai mult atenția întreprinderilor din Turcia.

Ca o consecință a noii legi care pune un accent sporit pe siguranța la locul de muncă, marile companii din Istanbul au început să cumpere automate care să asigure materialele necesare pentru protecția muncii. În acest fel, angajații pot lua de la vendomat toate accesoriile și echipamentele obligatorii pentru siguranța muncii, precum echipamentul de protecție personală, ochelari, șorțuri sau mănuși. Iar cum angajatul poate utiliza vendomatul doar prin intermediul cardului său de acces în birou, compania poate urmări care sunt angajații care și-au luat echipamentele de protecția muncii.

Vendomatele cu tichete de călătorie care asigură comoditatea pasagerilor care călătoresc în străinătate sunt în prezent în uz în aeroporturile din Istanbul. Prin intermediul acestor automate, concepute pentru a reduce timpii de așteptare la aeroport și la vamă, se urmărește oferirea în locații multiple a serviciilor dedicate pasagerilor. Pasagerii pot cumpăra cel mult 10 tichete simultan folosind numerar, cardul de credit sau telefoanele inteligente compatibile cu sistemul de plată NFC fără contact.

Alături de utilizarea pe scară largă de către municipalități a vendomatelor utilizate pentru adăugarea banilor pe cardurile de transport sau pentru achiziționarea acestora, începem să vedem mai multe aparate de vending de încărcare a cardurilor de transport care acceptă reciclarea.

Spitalele Mersin City și Adana City, care se numără printre cele mai avansate instituții de sănătate din Europa care și-au deschis recent ușile, atrag atenția prin utilizarea acestor tehnologii. Având 71 și, respectiv, 60 de vendomate de alimente și băuturi instalate, spitalele Mersin City și Adana City au acum cele mai performante distribuitoare alimentare din toate celelalte spitale din Turcia. În aceste două spitale, care sunt printre cele mai avansate din Europa, aproximativ 50 de mii de persoane au acces la 76 de tipuri diferite de produse la prețuri mici prin intermediul acestor automate.

Și acum, datorită cardurilor de masă oferite de companii angajaților lor, s-a declanșat și o nouă eră de cumpărare a alimentelor de la vendomate.

În plus, organizațiile non-profit pot solicita donații prin intermediul ecranelor vendomatelor. Această nouă caracteristică permite oamenilor să facă donații folosind funcția contactless a cardurilor de credit sau a cardurilor bancare, facilitând accesul mai multor persoane la programele de strângere de fonduri ale organizațiilor care se ocupă cu strângerea de donații.

Deoarece vendomatele pe care le întâlnim în numeroase locații, cum ar fi spitale, hoteluri sau centre comerciale, constituie o piață în curs de dezvoltare, acestea stimulează atât apetitul antreprenorilor, cât și pe cel al investitorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*