Compania Blue Bottle Vending din Arizona, SUA a lansat pe piață un automat inedit, sub forma unei sticle gigant. Aparatul, care poate fi poziționat atât înăuntru, cât și în exteriorul unei clădiri, supranumit SW-1000 Sidewalk Kiosk, este prezentat ca alternativa ecologică la apa îmbuteliată. Astfel, clienții își pot folosi propriile recipiente pentru a le umple cu apă, în timp ce un ecran îi ghidează pe parcursul întregului proces. Selectând opțiunea de clătire, utilizatorii au posibilitatea de a curăța recipientul înainte de umplere.
Aparatul este conectat la o conductă de apă și este echipat cu un sistem de tratament în cinci trepte pentru a putea furniza apă filtrată. Procesul de purificare începe cu două filtre de sedimente, urmate de o pereche de filtre de carbon care elimină clorul și alte substanțe chimice. În etapa finală, apa este dirijată cu o presiune mare spre o membrană specială care înlătură orice impurități rămase, inclusiv metale dizolvate și alte minerale, dar și urme de substanțe care produc anumite mirosuri.
Apa purificată este apoi stocată într-un rezervor special, iar cea reziduală este drenată în afara aparatului. Atunci când se realizează o comandă, apa curge din rezervor într-un alt filtru de carbon pentru a elimina orice gust luat din recipientul de stocare și apoi sterilizată cu ultraviolete înainte de a fi eliberată.
Automatul este realizat din oțel inoxidabil și alte materiale speciale care oferă straturi multiple de protecție și împiedică vandalismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*