NFC te ajută să interacționezi mai ușor cu mașina ta, te ajută să o găsești, să o deschizi și să o pornești. Este incredibil câte poți face cu NFC!

Hyundai înlocuiește cheile auto cu o aplicație smartphone și „puterea” lui NFC

Hyundai Motor Group permite astfel șoferilor să acceseze mașina și să pornească motorul utilizând o aplicație smartphone și NFC în locul unei chei fizice. Tehnologia este prevăzută să fie disponibilă pentru noile mașini Hyundai și Kia care vor intra în producție în cursul acestui an.

Cheia digitală este descărcată într-o aplicație de pe telefonul mobil al proprietarului. Apoi, telefonul este recunoscut ca dispozitiv autorizat de către cititoarele NFC instalate în ușa șoferului și pasagerului mașinii. O altă antenă NFC este instalată într-un suport de încărcare fără fir în consola centrală a autovehiculului și aceasta identifică cheia digitală atunci când este pus un telefon autorizat. Aceasta permite pornirea autovehiculului când este apăsat butonul de pornire / oprire.

Fiecare cheie digitală poate fi utilizată de până la patru utilizatori. Setările vehiculului, cum ar fi poziția scaunului, oglinzile și volanul, împreună cu preferințele de radio și de navigație prin satelit, sunt stocate și ajustate automat.

Se pot seta diferite niveluri de acces pentru utilizatori care deschid calea pentru partajarea autoturismelor, închirieri și autovehicule autonome. În aceste cazuri, cheia digitală poate fi transferată utilizatorilor prin intermediul aplicației smartphone, astfel încât proprietarul și șoferul nu trebuie să se întâlnească personal.

Cheia digitală va beneficia de o gamă foarte largă de viitori clienți ai lui Hyundai, precum și de noi scheme inovatoare de partajare a vehiculelor, spun experții producătorului auto. Hyundai studiază și alte modalități de a valorifica acest tip de tehnologie conectată pentru a îmbunătăți considerabil experiența de conducere și de proprietate.

Cu NFC ne deschidem și mașina

Utilizând NFC, consumatorii își pot deschide mașinile prezentând telefonul cu funcția NFC la ușă, declanșând un ciclu de autentificare între elementul securizat al telefonului și mașină. Automobilul va oferi șoferilor un mesaj personal de întâmpinare și va stabili preferințele lor de confort și, odată ce telefonul este plasat într-un loc de pe tabloul de bord, acesta devine parte a sistemului de divertisment și de comunicare la bord. De asemenea, dispozitivul mobil poate dezarma funcția de imobilizare a motorului și permite pornirea motorului.

Funcția NFC a telefonului poate primi date de diagnoză, cum ar fi consumul de carburant, kilometrajul și alte date considerate importante trimise de mașină, pentru a fi vizualizate mai departe de șofer.

Găsește-ți mașina cu NFC

Folosind GPS, coordonatele locației mașinii pot fi de asemenea trimise telefonului prin NFC, permițând consumatorilor să localizeze cu ușurință vehiculele lor într-un oraș nou sau o parcare mare.

Surse: nfcworld.com și electronicdesign.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*