Utilizările NFC au devenit din ce în ce mai variate. În această ediție vă prezentăm cum NFC vă ajută să folosiți mai ușor mijloacele de transport în comun sau să vă autentificați mai rapid când intrați sau părăsiți locul vostru de muncă, renunțând la căile fizice de acces precum cardurile sau ecusoanele.

Visa face ca turnichetele de la metrou să funcționeze prin (plata) contactless

Visa și specialistul în echipamente de plată, Planeta Informatica, au propus o modalitate ușoară de a efectua plăți contactless la turnichetele de transport public. Modulul de acces securizat al Visa (SAM) permite furnizorilor de servicii de transport public să ofere pasagerilor posibilitatea de a efectua plăți folosind un card, un telefon sau un dispozitiv portabil contactless, fără dezavantajul costurilor de înlocuire a turnichetelor sau a echipamentului terminalului.

Modulul de acces securizat al Visa face tranziția la plată printr-o simplă atingere a turnichetele de transport, făcând-o mai rapidă, mai ușoară și mai puțin costisitoare ca niciodată pentru furnizorii de servicii de transport public. În loc să instaleze turnichete sau echipamente noi, furnizorii de servicii de transport pot instala Visa SAM, care se bazează pe o tehnologie contactless EMV sigură, direct în sistemele existente.

NFC

Compania braziliană, Planeta Informatica, a implementat peste 200.000 de dispozitive SAM în ultimul deceniu, sprijinind 30 de milioane de utilizatori pe zi în toată America de Sud. Noua tehnologie Visa SAM combină 15 ani de experiență în transportul public cu Mass Transit Transaction, un acord de plată de ultimă generație lansat de Visa în 2017.

Citeste “Cum operăm o afacere de vending”.

Brazilienii de la Planeta Informatica au lucrat asiduu alături de Visa pentru a crea cea mai bună soluție tehnologică pentru compatibilitatea aparatelor contactless EMV pe orice sistem de plată cu buclă cu circuit închis, fără a fi necesară înlocuirea întregii infrastructuri de bilete electronice.

Soluția este disponibilă pentru toți partenerii tehnologici Visa Ready, făcând-o ușor de încorporat în ofertele companiilor de echipamente și software de transport.

MetroRio a fost primul furnizor de servicii de transport care a lansat la sfârșitul lunii aprilie a acestui an serviciul de plată contactless ce utilizează Visa SAM, într-un proiect care implică și Ingenico, producătorul de echipamente de plată.

 

Simplificați controlul de acces în companii sau în clădirile de birouri prin intermediul smartphone-urilor ce folosesc NFC

O simplă aplicație pentru smartphone ar putea înlocui tastele de control de acces, cardurile de acces sau ecusoanele

Cât timp și bani consumați pentru a re-tasta, schimba încuietori și emite noi carduri de acces în fiecare an? Pentru o parte din acest cost, este posibil să înlocuiți aproape toate credențialele dumneavoastră de acces fizic cu cele digitale sigure, care necesită doar un smartphone care să îl folosească.

Cum funcționează aplicațiile pentru smartphone

Majoritatea smartphone-urilor bazate pe credențiale de acces împărtășesc câteva atribute cheie, și anume că utilizatorii descarcă o aplicație prin care sunt alocate permisiuni și apoi obțin acces la intrări prin intermediul cititorilor, similar modului în care funcționează un ecuson sau un card contactless.

Detaliile de implementare sunt criterii prin care se face distincția între datele de identificare ale smartphone-urilor. Pe măsură ce examinați opțiunile de pe piață, veți observa, probabil, diferențe în aceste domenii.

Protocoalele de comunicare

Near Field Communications (NFC) și Bluetooth sunt două dintre cele mai populare standarde de comunicare pe distanțe scurte utilizate pentru produsele pe bază de credențiale pentru smartphone-uri. Ambele folosesc unde radio pentru a transmite. NFC consumă în general mai puțină energie decât Bluetooth și necesită o apropiere de cititor mult mai mare.

Această apropiere poate fi un aspect pozitiv sau negativ, deoarece împiedică interferențele altor dispozitive care încearcă să comunice de mai departe. Bluetooth oferă o gamă mai lungă de comunicație, iar majoritatea utilizatorilor de smartphone sunt familiarizați cu acesta datorită conectării wireless a căștilor sau a difuzoarelor.

Unde sunt stocate toate credențialele

În funcție de producător, permisiunile și datele de acreditare ale utilizatorilor pot fi stocate în cloud sau în altă locație sigură. Ele nu ar trebui niciodată stocate în memoria telefonului.

Opțiunile de carduri fizice 

Smartphone-urile pot părea omniprezente, dar încă nu deține toată lumea unul. Pentru a găzdui fiecare persoană în sistemul dumneavoastră de acces NFC, va trebui să puteți furniza credențiale alternative pentru persoanele care nu dețin un smartphone. Acestea pot lua forma cardurilor, brelocurilor sau ecusoanelor tradiționale.

Modul în care oamenii sunt invitați să se înscrie

Există câteva mici diferențe în ceea ce privește modul în care producătorii câștigă utilizatori și atribuie permisiunile, fără să fie necesar ca vreunul să fie mai bun decât celălalt. În mod obișnuit, fie un utilizator va solicita acces, fie cineva din compania dumneavoastră va stabili o întâlnire cu acesta și apoi va trimite informații despre descărcare și instalare. De acolo, utilizatorul va descărca aplicația, își va face un cont și va primi o cheie pe care o poate arăta cititorului atunci când vine în vizită.

Pentru oaspeți, puteți crea chei temporare care funcționează doar într-o anumită zi pe o anumită perioadă de timp.

Cu ce ajută

Prin natura lor credențialele pentru smartphone sunt mai greu de pierdut. Oamenii nu dețin cu adevărat proprietatea unui card sau a unui breloc și este probabil să le împartă cu alte persoane. Dacă mergeți într-o clădire mare de birouri și cineva trebuie să părăsească sala de conferințe pentru a folosi toaleta, de exemplu, cineva va spune: „Ia cardul meu și folosește-l pentru a reveni”. Nu există niciun caz în care cineva îți va oferi telefonul, pentru că oamenii își apreciază telefoanele mult mai mult decât credențialele, așa că este mult mai probabil să aibă grijă de el, este mai netransmisibil decât căile clasice de acces.

Majoritatea telefoanelor includ, de asemenea, identificarea cu mai mulți factori, un sistem de securitate care solicită utilizatorilor să-și autentifice identitatea prin mai multe metode. În cazul dispozitivelor mobile, aceasta ia adesea forma unui lucru știut de utilizator (cum ar fi o parolă sau un cod PIN) plus ceva deținut de utilizator (telefonul fizic și identificatorii unici ai dispozitivului).

Dacă aveți credențialele de acces la smartphone, ar trebui să vă deblocați telefonul pentru a-l utiliza. Asta înseamnă că nimeni nu vă poate apuca telefonul, debloca o ușă și să îl pună înapoi înainte să observați, în timp ce cu un card tradițional sau cu un breloc puteți face asta cu ușurință. Tehnologia RFID pentru carduri și brelocuri este, de asemenea, foarte ușor de „spart”, dar smartphone-urile au alte sisteme de securitate încorporate care împiedică să se întâmple asta.

Implementarea smartphone-urilor cu sisteme de credențiale va reduce drastic timpul pe care îl veți petrece pentru emiterea și înlocuirea cardurilor sau a altor chei din portofoliul dumneavoastră, chiar dacă probabil va trebui să emiteți unele credențiale fizice pentru persoanele care nu au un smartphone.

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*