În funcție de țara de origine, 10% -80% din totalul legislației naționale își are originea în instituțiile Uniunii Europene. Prin urmare, UE are un impact mare asupra companiei dumneavoastră, dar cum poate avea și compania dumneavoastră un impact în UE? EVA este vocea comună a industriei la Bruxelles și aici se conturează așteptările pentru 2016.

Știați următoarele?

•    Întocmirea legislației europene dureză minimum 18 luni
•    Parlamentul European a adoptat 2790 de texte în cel de-al șaptesprezecelea trimestru (2009-2014)
•    Peste 150 de partide și comitete lucrează pentru a pregăti activitatea legislativă a Consiliului UE

•    Comisia Europeană are 33.000 de angajați, din care 70% sunt implicați în procesul de elaborare a legislației

Aceste numere ilustrează complexitatea de a lucra cu instituțiile și legislația Uniunii Europene. Cu toate acestea EVA își folosește cunoștințele și expertiza în procesul legislativ pentru a se asigura că instituțiile recunosc industria noastră, chiar de la începutul acestui proces, ceea ce ne permite să ne asigurăm o contribuție și chiar să obținem o scutire pentru vending, în anumite cazuri.

La ce se așteaptă EVA în 2016?

Având în vedere că industria de vending și OCS este atât de variată, există multe domenii diferite pe care EVA trebuie să le monitorizeze și să le păstreze implicate. Aici, vom prezenta o serie de evoluții importante care ar putea apărea anul acesta:

  • Comisia UE va decide dacă va introduce sau nu reglementări noi pentru reducerea consumului de energie al aparatelor de băuturi calde (cafea), precum și publicarea legislației finale pentru aparatele frigorifice.
  • O actualizare a Directivei privind Apa Potabilă ar putea fi făcută, ceea ce va duce probabil la noi cerințe pentru aparatele de băuturi calde.
  • Este posibilă apariția de noi inițiative pentru producători, inclusiv cerințe de reciclare
  • Sunt posibile măsuri mai stricte pentru materialele care intră în contact cu alimentele
  • Continuarea promovării inițiativelor de vending sănătoase, în scopul de a evita restricțiile și propunerile severe.
  • Proiectul EVA Expand Project își propune să dezvolte până la sfârșitul anului 2016 o valvă de expansiune inovatoare pentru aparatele de refrigerare din vending, creșterea eficienței și reducerea consumului de energie.

Doriți mai multe informații?

Prin comitetele de noastre de actualizare, Membrii EVA beneficiază de informații privilegiate și pot decide ce acțiuni întreprind în industrie în funcție de deciziile luate la Bruxelles.

Membrii EVA sunt informați cu privire la toate propunerile și reglementările relevante, pe o bază lunară. Asigurați-vă că ajutați industria și influențați schimbările importante în legislația ce vă vizează propria afacere.

Contactați-ne și deveniți membru  EVA Azi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*